Microsoft Office 365 Malaysia

Microsoft 365 Malaysia

Aplikasi Individu & Perniagaan

Tingkatkan produktiviti, kolaborasi dan kreativiti dengan Microsoft 365. Didatangkan dengan aplikasi tambahan seperti cloud storage
1 TB OneDrive, dan Outlook.

Apa yang menariknya, perisian ini boleh diaktifkan sehingga 5 peranti untuk satu lesen, sama ada Windows, Mac OS, Android, iPhone atau tablet.

Perisian Alternatif Terbaik Word, Excel dan PowerPoint

Sebelum ini saya pernah kongsikan 3 perisian alternatif Microsoft Office 365 untuk Windows 10 dan 11. Antaranya WPS, Ashampoo Office 2018 dan FreeOffice. Tetapi, Microsoft 365 lebih menjadi pilihan kerana ciri dan tahap keselamatan aplikasinya.

Dulunya dikenali Office 365, ia telah dinaik-taraf dengan ciri terbaru pada setiap aplikasi. Bukan itu sahaja, anda akan dapat sekali cloud storage OneDrive 1 TB dan Microsoft Editor fungsi sama seperti Grammarly. Di pasaran Malaysia banyak pakej Office yang dijual, tetapi kami hanya menawarkan pakej yang sesuai untuk kegunaan pelajar, pekerja dan perniagaan.

Aplikasi Office 365

Kelebihan Menggunakan Aplikasi 365

Jika anda belum pernah menggunakannya, anda perlu mempertimbangkannya. Dengan ciri-ciri terkini yang ada pada aplikasi serta tahap keselamatan dokumen yang sentiasa dikemas-kini.

user
1 Pengguna 5 Peranti

Dengan 1 lesen, anda boleh aktifkan sehingga 5 peranti PC, Mac OS, iPhone, Android atau tablet.

cloud
1 Terabyte Cloud Storage

Pakej OneDrive untuk backup data dan gambar pada komputer atau smartphone. Tidak risau lagi dokumen hilang, bila komputer rosak.

editor
Editor Alternatif Grammarly

Jika anda pengguna Grammarly, kini boleh ganti dengan Microsoft Editor – Advance spelling, grammar and writing assistant. Tulis dengan yakin di email, sosial media, Word dan pelbagai lagi integrasi.

Publisher Untuk PC Sahaja

Cipta segala-galanya dari kad ucapan dan label yang mudah hingga surat berita dan poster profesional dengan mudah.

outlook
Outlook Email Tanpa Iklan

Urus semua email anda dalam 1 aplikasi Outlook. Lengkap dengan calendar, to-do lists dan contact’s detail. Outlook juga boleh digunakan pada SMTP email seperti domain syarikat atau perniagaan anda.

update
Aplikasi Sentiasa Update

Selagi langganan aktif, anda akan dapat latest update ciri-ciri terkini pada aplikasi, fungsi, template dan tahap keselamatan menerusi Microsoft Defender.

access
Access Untuk PC Sahaja

Mudah cipta dan urus pangkalan data untuk projek, sama ada besar atau kecil.

clipchamp
Clipchamp Video Editor

Cipta dan edit video dengan terbina template dan tools editing. Dulunya Windows Movie maker, telah diperbaharui dengan fungsi yang lebih menarik menjadikan hasil anda lebih kreatif.

60 Minit Sebulan dengan Skype Call

Berhubung dengan rakan-rakan dan keluarga melalui telefon bimbit atau telefon tetap dengan 60 minit panggilan Skype setiap bulan.

teams
Microsoft Team Video Calling

Video calling selama maksimum 30 jam dengan sehingga 300 orang menggunakan Microsoft Teams premium dari segi fungsi dan tools.

Perbezaan Perisian Office 2021
dan Microsoft 365

Banyak perbezaan antaranya dari segi harga dan pakej yang ditawarkan.
Tepuk dada, tanya selera. Berikut merupakan perbezaannya.

Office 2021Microsoft 365
KosPembelian sekali sahajaLangganan tahunan
AplikasiWord, Excel, PowerPoint, Publisher, AccessWord, Excel, PowerPoint, OneDrive, Outlook, Security Defender, Microsoft Editor, Access, Publisher, Clipchamp, OneNote, Microsoft Team
Ciri Kemas-Kini (Update Version)Kemas-kini terbaru hanya pada ciri keselamatan (Security update)Anda akan dapat kemas-kini fungsi dan ciri terbaru untuk versi aplikasi serta ciri keselamatan.
Pemasangan (Installation)Pemasangan sekali sahaja sama ada ada komputer Windows atau Mac OSAnda boleh memasang sehingga 5 peranti sendiri, sama ada komputer, Mac, smartphone, table. Jika mahukan berkongsi, saya cadangkan ambil lebih dari 1 pakej.
Storan tambahan (Cloud Storage)Tidak disertakanDisertakan dengan storan awan 1 TB berserta ciri keselamatan tambahan. Anda boleh sambung ke smartphone, Mac OS, Android dan akses dokumen dimana sahaja.
Sokongan TeknikalSokongan awal untuk pemasangan sahajaJika anda membuat pembelian bersama Azcom, anda boleh dapatkan terus sokongan teknikal sepanjang langganan aktif.

Soalan Yang Biasa Ditanya Pengguna

Kami telah mengumpul beberapa soalan yang kerap ditanya oleh pengguna. Memandangkan produk Office ini banyak variasi, kami hanya mengambil sebahagian pakej yang sesuai mengikut pelanggan yang telah lama gunakan bersama Azcom.

Anda akan menerima email pembelian dan arahan untuk proses pengaktifan.

Sila sediakan nama penuh dan email yang aktif untuk langganan.

Ya boleh, aplikasi ini hanya tersedia pada komputer sahaja.

Ya boleh, anda boleh login ke Microsoft account untuk download semula aplikasi dan gunakan email dan password anda untuk pengaktifan. Boleh juga hubungi kami untuk bantuan teknikal

Kami akan menghubungi anda menerusi email/WhatsApp/call sebulan sebelum tarikh tamat langganan. Jika anda tidak menyambungnya, pihak kami akan terminate langganan. Selepas tarikh tamat langganan, aplikasi (apps) anda masih boleh dibuka, tetapi dalam keadaan mode “read-only”. Anda tidak boleh edit atau create.

Cloud Storage OneDrive pula akan menjadi basic quota iaitu 5 GB. Data anda masih ada, dan perlu download sebelum di “write-off” oleh pihak Microsoft.

Pakej di website Microsoft di jual pada harga yang lebih tinggi, dari segi bantuan teknikal agak terhad.

Manakala di Shopee, tiada jaminan akaun anda akan kekal untuk setahun langganan. Mereka boleh padam/delete akaun anda pada bila-bila masa, mungkin lepas 2 atau 4 bulan? Anda dapat bayangkan, simpan data dalam cloud dan tiba-tiba akaun di tutup, data anda juga hilang.

Kenapa beli dengan kami? Kami mempunyai reputasi perniagaan yang baik di Google, mempunyai kedai fizikal dan staff yang berkemahiran untuk bantuan teknikal sepanjang langganan anda.

Ya untuk proses pemasangan dan pengaktifan sahaja. Perisian perlu diaktifkan dan dikemaskini sebelum digunakan pertama kali. Selepas itu, internet tidak diperlukan dan anda masih boleh gunakan aplikasi seperti biasa.

Pastikan sambungan internet dilakukan sekali sebulan. Jika tidak activation error akan berlaku. Anda akan berada pada mod limited. Untuk mengaktifkan semula, sila sambung internet dan login semula.

Ya boleh, untuk setiap lesen, anda boleh aktifkan sehingga 5 peranti, tidak kira PC Windows, iPhone, Mac OS atau Android. Perlu diingat, setiap ahli keluarga anda akan berkongsi akses OneDrive, dokumen dan gambar yang sama.

Jika anda pernah install Office crack atau pirate, saya cadangkan, komputer perlu di format semula atau membuat pembersihan dengan cara buang product key Office 2019 lama.

Ya boleh, tetapi versi online. Anda perlu internet setiap kali ingin menggunakannya. Daftar di sini